Doggieplay

Sommige hondjes, vooral puppies, kunnen erg speels zijn. Maar dat is niet helemaal wat er bedoeld wordt met doggy play of puppy play. Of in ieder geval niet tijdens een sessie bij Meesteres Illucia in haar SM studio House of SubMission in Den Haag. Het spelletje dat ik dan met je speel, is veel meer gericht op het trainen van jou als mijn hond. Mijn trouwe hond, mijn brave hond, mijn speelse hond en soms ook mijn stoute, ongehoorzame hond.

Als trouwe hond mag je natuurlijk onderdanig aan mijn voeten liggen, wakend over je Meesteres, die jou af en toe beloont met wat aandacht en een aai over je trouwe hondenkop. Met je tong uit je bek mag je misschien zelfs mijn voeten wel likken, of mijn schoenen, daar houden honden toch van? Of voor het grotere werk mijn laarzen likken! Als je tong wat uitdroogt, staat de drinkbak al klaar.

Braaf zijn zul je moeten leren, want als ik jou een commando geef als “zit”, “lig” of “geef poot”, dan verwacht ik niet dat je als ongetrainde hond meteen al perfect en onmiddellijk al mijn opdrachten uit kan voeren. Maar met wat hulp van een strakke halsband en mijn hondenzweep zorg ik er wel voor dat je in korte tijd alle kunstjes doet, waarvan ik wil dat je ze leert. Ben je echter stout en ongehoorzaam en wil je helemaal niet luisteren dan moet ik je misschien een wurghalsband omdoen, of je voor langere tijd aan de ketting vastleggen in het hondenhok of in de bench. En de hondenzweep zal ik in dat geval zeker flink op je gebruiken, net zo lang tot je wel luistert en gehoorzaamt. Want wie niet luisteren wil, moet voelen en als je bijt, heb ik altijd wel een geschikte muilkorf voor je ergens in de buurt. Ik ben een streng, maar rechtvaardig bazinnetje.

Als je net aan je hondenleven begint, als speelse pup, ben ik vanzelfsprekend een stuk minder streng. Het is altijd leuk om een enthousiast en nieuwsgierig hondje speelgoed toe te werpen, om vervolgens te zien hoe je het in je bek vrolijk kwispelend weer naar de bazin terugbrengt, keurig voor haar voeten. Of aangelijnd aan de hondenriem leren lopen – en stoppen en stilstaan – gedwee de Meesteres volgend bij iedere pas, zodat ik tenminste over een tijdje, als je groot bent, rustig met je kan wandelen.

Heb jij al zin in een blokje om in Den Haag?