BDSM Workshop

BDSM Workshop / Opleiding / cursus ‘Meesteres / Meester

BDSM Workshop Mrs Illucia House of SubMission Den Haag
Regelmatig krijg ik verzoeken van mensen die mij vragen of het mogelijk is bij mij in de studio een opleiding te krijgen tot Meester of Meesteres. Het kan zijn dat deze interesse er is vanuit een professionele belangstelling en je in de wereld van BDSM als commercieel Meester of Meesteres aan de slag wilt. Maar de belangstelling kan ook gewoon privé zijn… je bent al een tijdje bezig met SM maar je wilt je blikveld wat verruimen. Meer ervaring opdoen en de finesses leren beheersen. Je bent wat huiverig voor de wat extremere vormen van SM en wilt alles weten over de broodnodige veiligheidsaspecten. Kortom: meer kennis en ervaring opdoen, in welke vorm dan ook.

Natuurlijk kan het ook zijn dat je helemaal nieuw bent in deze scene en je nog nooit eerder iets met SM gedaan hebt, maar er wel een onbedwingbare hang naar hebt. Onzeker over je rol en de uitvoering daarvan, wil je er toch alles over weten en ervaren.

BDSM workshop op maat

Zo heeft iedereen, man en vrouw, ervaren of onervaren, zijn of haar eigen redenen om hierover met mij contact op te nemen. Sommigen willen dit graag met de eigen partner ontdekken, anderen willen juist op zichzelf alle ervaring opdoen. Weer anderen willen dus als professioneel Meester of Meesteres aan de slag, misschien in een commerciële SM studio samen met anderen of juist privé aan huis.

Bij mij in de goed uitgeruste SM studio House of SubMission te Den Haag zijn er zeer uitgebreide mogelijkheden om een SM sessie op maat samen te stellen. Samen met mijn jarenlange ervaring als professioneel Meesteres biedt dit een uitstekende basis voor een opleiding, cursus of BDSM workshop tot een goede Meester of Meesteres, welk van de genoemde einddoelen je ook hebt.

Graag help ik je dan ook op weg, dit als man of vrouw alleen, maar ook of als stel. Ik vind het altijd weer erg leuk om mensen verder te brengen, om je te begeleiden in deze mooie en boeiende wereld.

Mogelijke onderwerpen bij mijn BDSM workshops

Zomaar wat onderwerpen die aan de orde kunnen komen tijdens een BDSM workshop zijn:

Slaan

 • Wat is het verschil in beleving tussen verschillende soorten zwepen? Denk hierbij aan het verschil tussen een suède zweep, een rubber zweep, een leren zweep. Of bijvoorbeeld een strokenzweep vergeleken met een single tail whip.
 • Op welke delen van het lijf kan ik slaan en waar absoluut niet? Wat zijn de veiligheidsaspecten?
 • Sla ik niet te hard? Of juist te zacht? Hoe communiceer ik hierover op een goede manier tijdens een sessie, maar blijf ik als dominant wel streng en ‘in control’?

Bondage

 • Ik wil wel iets met touwen doen, maar ik heb geen idee hoe te beginnen. Welke knopen kan ik snel leren en hoe kan ik iemand veilig vastbinden? Wat is te strak? Waar moet ik verder allemaal op letten en wanneer breng ik iemand schade toe?
 • Wat voor impact kan het hebben wanneer je alle zintuigen bij een ander wegneemt? Hoe stel ik iemand gerust en hoe neem ik eventuele paniek weg?

Communiceren

 • Wat is het belang van harde grenzen aangeven? Hoe makkelijk kun je over een zachte grens heen?
 • Hoe gebruik je een stopwoord? Wat is het verschil tussen een veiligheidswoord en een stopwoord?
 • Wat voor anale spelletjes kan ik doen? Wat is oprekking, wat is anale spoeling en hoe doe je dit?
 • Hoe laat ik mijn speelpartner naar mij luisteren? Ik ben onzeker over mijn dominantie en mijn sub is vaak opstandig.
 • Wat kan ik allemaal doen met CBT? Is het gevaarlijk en kunnen we dan nog wel kinderen krijgen?
 • Wat voor Meester of Meesteres schuilt er in mij?

Op maat gemaakt BDSM workshops

Natuurlijk kun je vooraf aangeven welke onderwerpen jou allemaal interesseren en met welke SM-aspecten je vooral ervaring op zou willen doen. Ik ga hier dan uiteraard met extra veel aandacht tijdens de workshop op in.

SM studio

De studio is voorzien van uitsluitend kwaliteitsmateriaal en we hebben tijdens zo’n cursus de beschikking over alle denkbare SM-attributen als zwepen, klemmen, (schoon) bondagetouw, boeien, maskers, strap ons, maar ook meerdere meubels zoals kooien, bondagetafels, elektrische takels, strafbankjes, kruizen en een draairad. Er is ook een prachtige badkamer aanwezig met schone handdoeken en badjassen waarvan je gebruik kunt maken als je misschien wat verhit bent geworden. Of omdat je een golden shower uit wilt proberen…

Condooms (ook bij een voorbinddildo aan te raden), handschoenen voor de anale spelletjes en glijmiddel is allemaal aanwezig. Voor de droge kelen zijn er drankjes en natuurlijk heb ik alle tijd en energie voor je, zo lang de cursus duurt.

Goed voorbereid

Zoals je ziet, krijg je tijdens een opleiding, cursus of workshop naast de nodige informatie dus heel veel. Je doet ervaring op die je ook gelijk in de praktijk kan brengen. Je kunt hiermee al prima aan de slag. Hoewel het natuurlijk altijd mogelijk is om een vervolg op de BDSM workshop te boeken. In zo’n vervolgtraining gaan we dan nog dieper in op alles waar je interesse naar uit gaat en krijg je nog meer handvaten aangereikt om jouw slaaf of sub gedwee en gehoorzaam aan jouw voeten te houden. Of daar waar je hem of haar dan ook maar hebben wilt, natuurlijk! 😉

Wat kost een BDSM workshop?

Net als bij andere opleidingen of workshops hangt er ook aan deze training een prijskaartje. Ik steek namelijk mijn tijd en energie erin en zoals je hierboven hebt kunnen zien, komt er bij een workshop nogal wat kijken. Bovendien heb je natuurlijk de volledige beschikking over de gehele studio en het gebruik van alle beschikbare materiaal gedurende de hele tijd van de BDSM workshop.

Wat de kosten van een workshop zijn, zal helemaal afhangen van wat voor soort cursus of opleiding jij wil. Wat wil je allemaal leren, hoe lang gaat dat duren? Pas als we dat helder hebben, kan ik een inschatting maken van de tijd en alle benodigde materiaal. Op basis daarvan kan ik je dan een prijsvoorstel doen.

Mocht je na het lezen van alle uitleg denken: “Ja, ik zou Meesteres Illucia graag als lerares of begeleidster hebben; ik wil wel zo’n workshop volgen in studio House of SubMission te Den Haag”, stuur mij dan een mail of bel me op. Ik licht graag een en ander nog nader toe, of we maken gelijk een afspraak.

Meer lezen?